Vem kan ansöka om lån?

  • Du är minst 20 år gammal
  • Din inkomst är på minst 10 000 kr i månaden (120 000 kr om året)
  • Du måste ha en fast anställning, pension, vikariat eller eget företag

Hur mycket kan jag låna?

Du kan låna mellan 10 000 och 600 000 kr.

Hur snabbt får jag svar på min ansökan?

Efter att du har skickat iväg din ansökan får du vanligtvis svar inom några minuter om din ansökan är godkänd. Konkreta låneerbjudanden börjar ofta komma in redan samma dag. fDet är smart att vänta till dess att alla bankerna har gått igenom din ansökan.

Efter att du har accepterat och signerat erbjudandet tar det normalt sett 1–3 dagar innan du har pengarna på ditt konto.

Vilken återbetalningstid bör jag välja?

Ett privatlån har ofta återbetalningstider på 1–20 år. I ansökningsformuläret är den kortaste tiden du kan välja 1 år, men du kan betala av hela eller delar av lånet så snabbt som du önskar. Du bör anpassa privatlånets återbetalningstid till hur mycket du kan betala varje månad. För att hitta en lämplig återbetalningstid kan du använda vår lånekalkylator.

Vilken ränta får jag på lånet?

Den individuella räntan ligger på 2,95–24 % (effektiv ränta: 3,7–26,9 %). För att veta vilken ränta du kan få måste du ansöka för att få faktiska erbjudanden. Tillsammans med Axo Finans samlas erbjudanden från upp till 35 banker och långivare. Du kan sedan välja det bästa erbjudandet.

Varför godkänns inte min ansökan?

Det är viktigt att du uppfyller dessa kriterier:
  • Du har fyllt 20 år
  • Din intäkt är på minst 10 000 kr i månaden
  • Du måste ha en fast anställning, pension, vikariat eller eget företag

Det kan vara olika orsaker till att din ansökan inte blir godkänd.

Varför kan det löna sig att jämföra olika låneerbjudanden?

När du ansöker om lån kan räntan variera från bank til bank. Därför kan du spara pengar på att hitta det bästa erbjudandet som du kan få. För att veta vilka låneerbjudanden du kan få bör du ansöka hos flera banker och långivare innan du tecknar ett lån. Det är det vi hjälper dig med. Utifrån 1 ansökan och 1 kreditupplysning når din ansökan upp till 35 banker. Det höjer därmed dina chanser att hitta ett så bra erbjudande som möjligt.

Räntan som erbjuds är individuell och presenteras tillsammans med låneerbjudandet. Eftersom räntan kan variera är det viktigt att låta alla långivarna behandla ansökan färdigt innan du ingår ett avtal.